Det er viktig å prioritere trening og kosthold

Dagens samfunn fremmer hektiske dager, mindre tid til søvn og en mer stillesittende livsstil. Vi må ha tid til jobb, være sammen med ungene og rekke en pils med kollegaene på kvelden. Dette går ofte utover kosthold og trening som har en stor betydning for personlig velvære. Vi mister oss selv i dagens gjøremål og setter andre foran våre egne behov. Men det er lett å glemme at for å kunne være der for andre, må man selv være på sitt beste. På samme måte som man må sette på sin egen oksygenmaske før man kan hjelpe noen andre på et fly.

Trening er viktig. Det høres kanskje uoppnåelig ut med tanke på de allerede fulle tidskjemaene, men det skal virkelig lite til for å gjøre en stor forskjell. Norsk helseinformatikk opplyser om at 30 minutters aktivitet tre til fire ganger i uken er en kjempefin start på god fysisk. Dette vil øke fysisk velvære, men også psykisk helse og føre til at man får mer energi og overskudd form i hverdagen.

Det er klart at ikke alt kan forbedres med trening. Gener, livsstil og alder påvirker kroppen på ulike måter fra person til person. Derfor er det viktig å kjenne sin kropp og vite hvilke deler som må jobbes ekstra godt med for å oppnå drømmeresultatet. Men det er også viktig å huske på at det er stort utbytte i å akseptere seg selv og kun jobbe mot å bli en bedre versjon av seg selv, og ikke prøve å bli noen andre.

Å endre kostholdet kan ha store gevinster for overvektige, men også de med normal vekt som kan være utsatt for ulike hjerte- og karsykdommer. Det handler nemlig like mye om hvor mye vi får i oss som hva vi får i oss. Hjemmelaget mat med mye grønnsaker og magert protein er lettere å gå ned i vekt på enn ferdiglaget mat.

admin