Maraton

Et maratonløp er et vanlig mål for mange løpere. Man trenger ikke å være idrettsutøver for å delta i maratonløp. Selvsagt må man trene mye før man kan melde seg på. Man må løpe mange lange treningsøkter, og det kan være lurt å prøve seg på halvmaraton først. Men mange av de store maratonløpene er åpne også for mosjonister, så hvem som helst kan delta i dem.

Man kan stille opp i de store europeiske løpene. London Maraton er et av de mest populære, men dersom man vil vinne, må man løpe raskere enn Wilson Kipsang, som er favorittippet hos Unibet. Han vant løpet i 2012, og ble på femteplass i 2013. Han vant også bronsemedaljen under maratonløpet i OL i 2012.

Wilson Kipsang har verdensrekorden i maraton. Under Berlin maraton i 2013, løp han på tiden 2.03.23, og slo den gamle maratonrekorden med femten sekunder. Denne rekorden står fortsatt. Ettersom Wilson Kipsang har løpt maraton på under 2 timer og 5 minutter fire ganger, regnes han blant favorittene i alle løp der han deltar. Han har også utmerket seg i halvmaraton.

Du kan kanskje ikke måle deg med ham under et maratonløp, men for mosjonister handler løpingen først og fremst om å overvinne seg selv. Det er noe spesielt med å sette seg et mål, og presse seg selv til å gjennomføre det. Det er slett ikke alle som klarer å gjennomføre et maratonløp, så dersom man klarer det, kan man være stolt av seg selv.

Det arrangeres mange maratonløp og langdistanseløp også i Norge. Oslo maraton er populært, og kan være et fint mål for en mosjonist. Når du har fullført ditt første maraton, vil du kanskje delta i enda flere. Mange store byer arrangerer maratonløp, så du kan kombinere løpingen med en storbyferie for familien.

Roger