Stort vekttap og tiden etter

Å gå ned i vekt er en stor utfordring, men det er også utrolig stort når man endelig får det til. Likevel er det mange som sliter med kroppen slik den ser ut etter et massivt vekttap. Det finnes heldigvis mye man kan gjøre for å bli mer fornøyd.

Overflødig hud

Når man går ned i vekt raskt og mye, så kan man ikke unngå at man blir sittende igjen med en god del overflødig hud. For mange føles dette kanskje mer skjemmende enn vekten gjorde i utgangspunktet, og det kan være trigger for ny vektoppgang. Man kan jo selvsagt ikke slanke vekk overflødig hud, men har man først kommet til en vekt man er fornøyd med så kan man heller vurdere å fjerne denne huden på annet vis. Bukplastikk er en god løsning, og kan også være et godt verktøy for å hindre at man ender opp tilbake til en vekt man ikke trives med.

Livsstilsendring

Mange sliter også med å gjøre livsstilsendringen sin varig, samtidig som den ikke skal være for restriktiv. Dette er uten tvil en utfordring, og her må man rett og slett prøve seg litt fram. Det er viktig at man fjerner de uvanene som gjorde at man gikk opp i vekt i utgangspunktet, samtidig som man ikke gjør den nye livsstilen så restriktiv at man ikke lengre kan ha et sosialt liv.

Balanse

Når alt kommer til stykket gjelder det å finne en balanse mellom hygge og helse. Kosten bør inneholde nok mikronæringsstoffer, og en riktig ratio av de ulike mikronæringsstoffene, med hovedvekt på nok proteiner. Samtidig bør man sørge for at man er i aktivitet hver dag, og selv en gåtur er nok for å få en positiv effekt. Da kan man med god samvittighet kose seg med et kakestykke, eller popcorn på kinotur en gang i blant.

admin